Storaradiopriset

Filt dubbelt nominerade till Stora Radiopriset

Filt är mycket stolta och glada över två prestigefyllda nomineringar till Stora Radiopriset 2014. Verkligheten i P3 konfronterar barnsexköpare tävlar i kategorin Årets Reportage och samproduktionen Idrottens himmel & helvete i kategorin Årets Folkbildare.

- Både reportage och folkbildning är en del av Filts tanke om hur vi gör radio som både känns och sticker ut. Det känns därför extra roligt att vi blivit nominerade i de kategorierna, säger Anders Elfström, VD.

 

Verkligheten i P3 är ett dokumentärt samhällsprogram med berättelser om Sverige och världen just nu och produceras av produktionsbolaget Filt för Sveriges Radio. Verkligheten konfronterar barnsexköpare är ett av flera program som granskat barnsexhandeln i Sverige. Vad får unga i Sverige att prostituera sig? Och vilka är männen som köper?

I redaktionen: Magnus Arvidson och Paloma Vangpreecha, programledare Shang Imam, producent Gustav Asplund och tekniker Gustav Sondén. Lyssna på programmet och de övriga nominerade på Radioakademin.se.

 

Idrottens himmel & helvete är en omfattande satsning som fokuserar på problemen med tidig elitsatsning och barns utsatthet i barn- och ungdomsidrott och den består av både radio- och tv-produktioner och det är radioprogrammet som tävlar i kategorien Årets Folkbildare. Satsningen är en samproduktion mellan UR, Filmriding & company och Filt. Ljudtekniker är Filts Gustav Sondén och radioproducent är Filts Katarina Andersson. Lyssna på radio-programmen och de övriga nominerade på Radioakademin.se.

 

Stora Radiopriset delas ut på Radiogalan på Hamburger Börs i Stockholm den 18 september.