Anders Elfström, VD Filt, Foto Roger Dackegård

Filt öppnar kontor i Danmark

Nu är det äntligen klart! Filt har inlett ett samarbete med Danmarks Radio och öppnar kontor i Köpenhamn. Som första projekt i samarbetet utvecklar Filt ett reportageprogram för DR P1 som ska sändas fyra dagar i veckan under 2016.

- Filt är den givna samarbetspartnern för oss på DR P1 som ger oss den kvalitet och leveranssäkerhet vi vill ha med deras långa erfarenhet av berättande journalistik från Sveriges Radio, säger Hanne Barslund, P1:s kanalredaktör på Danmarks Radio.
Danmarks radio har under våren 2015 öppnat upp för externa produktionsbolag på radiosidan efter att ha studerat den svenska marknaden för public service-radio.

- Det är ett drömprojekt för oss. Det är både hedrande och roligt att få möjlighet att både komma in på en ny marknad för redaktionell radio och att göra det med ett program som ligger helt i linje med vad Filt står för, säger Filts VD Anders Elfström.

Filt öppnar därför kontor i Köpenhamn och engagerar de bästa unga dokumentärmakarna i Danmark för att fylla två timmar i veckan med gripande och viktig reportageradio. Programmet har premiär i januari 2016.
- Vi ska ta vara på en stark dansk dokumentärtradition inom DR som blivit lite bortglömd och nu göra den ännu starkare, säger programmets blivande producent Rune Sparre Geertsen.