Hyra filts studio?


En av Stockholms bästa radiostudios

Behöver ni studio för radioinspelningar med upp till 5 personer i studion med gäster på länk och telefon? Eller för live-sänd webb-tv med 1 robotkamera och 3 fasta kameror, för radioteater eller speakerinspelningar? Eller för ljudmix av dokumentärfilm eller tv-produktioner? filt-studio står redo och erfarna ljudtekniker hjälper dig med allt detta.

filts-studio består av två separata studiorum, där det ena kan fungera som kontrollrum. Det inkluderar även ett mixrum med inspelningsmöjligheter. Sammanlagt alltså tre olika rum.

Här har vi spelat in och mixat produktioner som kräver det där lilla extra när det kommer till inspelning och mixning såsom Unga Radioteatern för Sveriges Radio P1 och P4, Ljudland i P2, och Den andra världen i P1. Härifrån direktsänder vi Kropp och själ i P1, och sänder även ut samhällsprogrammet Verkligheten i P3 direkt i FM-radion. Vi har mixat ljudet till diverse olika tv-produktioner t ex dokumentärserien Danne & Bleckan för SVT, och har gjort inspelningar till en rad olika stora företag såsom Microsoft, Electrolux och Arla.

Det är en tipptoppstudio med hög trivselfaktor, ultratyst men effektiv luftkonditionering, rymliga studiorum, och med en akustisk design av gurun på området – Ingemar Ohlsson, Audio Data Lab. Studiorummen och mixrummet är byggda av Studiobyggarna som har mångårig erfarenhet av att bygga professionella studios. Ritningarna är gjorda av arkitekt Patrick Lindeen. Teknisk installation och konsultation Åke Karlsson, Polteknik som installerat teknik för bland annat Sveriges Radio, Sveriges Television och Stockholms Stadsteater.

filt-studio utrustning:

  • 2 st mixerbord DHD RM2200D
  • Lyssningsmonitorer: Genelec 8030, och Genelec 7050 B (subbas).
  • Mikrofoner: Brauner Phantom (2 st), Neumann TLM 103 (3 st), Röde Broadcaster (4 st), Audio Technica AT 3035 (5 st), Röde MT 4 Stereomikrofon (1 st)
  • Redigering/mixning: Protools 9, Logic
  • ISDN Pronto telefonhybrider
  • IP-länk för länkintervjuer
Portabel inspelningsutrusning bl.a.:
  • Sound Devices 702, 2-kanals Flash-recorder 24-bit/>192, analog/digital I/O.
  • Digidesign 003 rack, Firewire Audio Interface, med möjlighet att spela in 4 phantom-matade mikrofoner.