ungpånätet

Ung på nätet

För: MEC

Ny podd hjälper föräldrar förstå ungas digitala liv

För barn och ungdomar är mobilen och nätet en naturlig och viktig del av livet. Samtidigt upplever många föräldrar att det är svårt att förhålla sig till barnens digitala liv. Därför startar nu Halebop tillsammans med Surfa Lugnt, Ung på nätet – en podcast om ungas digitala liv.

– Vi vet att många föräldrar idag tycker att det är svårt att hänga med i den digitala utvecklingen och att det är knepigt att hitta en lagom balans för hur deras barn ska använda sina mobiler. Syftet med podden är att både ge en insikt i hur barn och unga använder nätet och få hjälp av experter att svara på frågor, säger Haval van Drumpt, chef för Halebop.

Programledare för podden är Jonny Lindqvist, expert på ungdomskommunikation på Surfa Lugnt. Vid sin sida har han forskaren och författaren Elza Dunkels, som skrivit boken Vad gör unga på nätet? Elza skriver för närvarande på en bok om näthat och nätmobbing.

I poddarna dyker också kända föräldrar upp för att diskutera sina egna erfarenheter och för att ställa sina frågor till experterna. I första avsnittet kommer tv-profilen och journalisten Ann Söderlund att diskutera föräldrafritt på nätet. Andra ämnen som kommer att behandlas är kär på nätet, unga och nyheter och näthat. Artisten Martin Stenmarck kommer att dyka upp i avsnitt 4 som ska diskutera den knepiga frågan om skärmtid. Det första programmet har premiär onsdagen den 7:e oktober och kommer då att finnas tillgängligt i Itunes, Acast och på halebop.se/ungpanatet. Ett nytt program i den fem avsnitt långa serien kommer att publiceras en gång i veckan.
Produktion filt Hinterland för MEC. Projektledare och producent Malin Triumf.