Den andra världen i P1 med Eric Schüldt

Den andra världen

För: Sveriges radio P1

Den andra världen i P1

Eric Schüldt är programledare och producent för P1-serien Den andra världen. Det är en livsåskådningsserie med intervjuer och Eric Schülts speciella och poetiska form.

Så här beskriver Eric Schüldt programmet:

“Det finns en annan värld. Det är platsen därifrån musiken, poesin och mystiken hämtar sin näring. Det är värld som gränsar till tron, man måste nog tro lite grann för att verkligen upptäcka att den finns. Vad man tror på är inte lika viktigt.

Poeten Edith Södergran kallar denna värld för Landet som icke är. Dag Hammarsköld skulle nog sagt att det handlade om ett centrum av stillhet omgiven av en tystnad. Ibland är det kanske en dikt, en annan gång en melodislinga, en tredje gång kanske det handlar om en kort insikt om alltings förgänglighet. Små, små glimtar av något storslaget.

Radioserien “Den andra världen” handlar om det som förenar tron med konsten. Det är ett samband som riskerar att glömmas bort. Vi lever i en tid där de två områdena ofta skiljs åt. I det här programmet kommer de få mötas igen.”

Varje program har en huvudgäst som kommer dela med sig av sina tankar kring konst och tro. I det allra första programmet som sändes på juldagen 2011 i P1 var kompositören Jan Sandström gäst.