Kjell Alinge - programledare för Eldorado i P2 varje torsdag 22.30-00.00

Eldorado

För: Sveriges Radio P2

“Första gången jag hörde Eldorado satt jag i baksätet på en Audi 50 på väg till en fotbollsmatch i ett bistert vårväder. Det var sent 1980-tal och Sturefors IF kämpade för att hamna bland topp tre i division V. Inte alltid en rolig kamp. Men nu var det söndag. Förmiddag. Plötsligt var det något spännande i radion. Innermittfältaren Lars-Olov som körde tystnade. Högeryttern Roffe Hultgren tystnade. Och jag tystnade. Och lyssnade.

Blandningen av cool musik som man inte hört förut och Kjell Alinges mörka, spännande röst som lekte med orden och meningarna fick oss att glömma den väntande matchen mot Örgryte. Sen den dagen var jag ett hängivet Eldorado/Kjell Alinge-fan. Så när filt värvade Kjell så var det inte utan en viss stolthet. Det är verkligen ärofullt att få arbeta med en radioikon tillika radioidol.

Själv har jag flera tidigare program i I-phonen som jag lyssnar på om och om igen. Det är konst. Radiokonst. Ljudkonst. Whatever. Och man blir inspirerad och förvånad över all udda musik som Kjell hittar från världens alla vrår.”

Roger Dackegård

Eldorado hade nypremiär 4 februari 2005, då som Kjell Alinges nya webbradioshow. 2006-2012 sändes programmet i din FM-radio varje torsdag 22.30 – 24.00. I redaktionen ingick Kjell Alinge programledare och producent och Tomas Birnik ljuddesigner.