noje_161125_radiokalendern_ettan-700x457

Julkalendern 2016 - Lyckoborgen

För: Sveriges Radio P4

I den fantastiska Lyckoborgen produceras all världens lycka, men samtidigt finns en mörk baksida…

 

Huvudpersonen Sasha, 9 år, öppnar en julklapp som egentligen inte är till henne. I paketet ligger en snöglob som suger in henne till den magiska Lyckoborgen – ett alldeles speciellt ställe där all lycka i hela världen tillverkas.

Sasha tror att hon är en av ”de utvalda” som får bo i Lyckoborgen. De utvalda får precis allt de någonsin önskat sig, för att ständigt vara så lyckliga som möjligt. I Lyckoborgen bor även “Lyllorna” som ser till att de utvalda barnen får allt de vill ha. För ju lyckligare de utvalda är, desto mer lycka blir det över för Lyllorna att spela ut till världen genom den stora lyckoorgeln.

Men när Sasha inser att något har gått fel och att det egentligen var hennes storasyster Kimmy som skulle ha öppnat julklappen med snögloben, börjar en kamp för att rädda Kimmy och sig själv från Lyckoborgens mörkare krafter.

Årets julkalender i Barnradion heter Lyckoborgen och är en magisk berättelse skriven av Alex Haridi, Cilla Jackert och Daniel Karlsson. Viva Östervall Lyngbrant, Jonas Malmsjö, Markus Engdahl, Anna Sjöberg Ahlenius, Stina Ekblad, Christina Schollin, David Hellenius och Pernilla Wahlgren är några av namnen som står på julkalenderns rollista.

Regi:
Eva Staaf
Ljuddesign:
Krister Orreteg.
Musik: Johan Berthling och Andreas Söderström.
Dramaturger:
Doreen Kanter, Magnus Lindman.
Producent:
Jan Cruseman

Lyckoborgen produceras av produktionsbolaget Filt.