1df6376b-c79d-4beb-a26c-e1a2eaa7422c

Marvinter - Sveriges Radios Julkalender 2017


Hugo är 9 år och inte riktigt som alla andra. När han blir upprörd skapar hans händer vitblåa, gnistrande eldsflammor.

Av misstag har Hugo råkat skada en klasskompis i skolan, och han vill helst inte gå dit igen… Nu ska han och Farmor gömma sig från allt och fira jul långt uppe i norr, djupt inne i skogen, på ett ensligt pensionat dit Farmor alltid brukar åka på vintrarna.

Men julen blir inte alls så lugn som Farmor lovat, tvärtom. För i år är pensionatet fullt av gäster, och inte vilka gäster som helst. De är väsen. Märkliga varelser som Hugo bara trodde existerade i sagornas värld. Många av dem är farliga och någon har samlat dem där. Någon som älskar kyla och mörker och mardrömmar. Någon som har en plan som hotar hela världen: den ondskefulla Maran.

Som tur är hittar Hugo lyktflickan Lumina, ett väsen som inte heller är som alla andra. Tillsammans med henne måste Hugo nu försöka stoppa Maran. Men hur? Vad kan en nioåring göra mot en hel armé av jättar och troll? Och vad är det egentligen för märkliga krafter Hugo har…

Fredde Granberg, Anna Blomberg och Olof Wretling är några av alla röster som är med i julkalendern Marvinter. Huvudrollen som Hugo görs av Elis Lindsten.
Luckorna öppnades av Farzad Farzaneh

Manus: Ida Kjellin, Gustav Tegby och Johanna Koljonen.
Regi och ljuddesign: Eva Staaf
Ljuddesign och mix: Gustav Sondén
Ljudläggning: Roger Dackegård
Musik: Andreas Söderström
Illustratör: Arslan Tursic
Producent: Ylva Forner