Samanda Ekman och Malena Ivarsson

Till sängs i kulturen

För: Sveriges Radio P1

I fyra program samtalar den välkända sexologen Malena Ivarsson med programledaren Samanda Ekman om sex och relationer i kulturen.

 

– Några av vår tids mest kända fiktiva par från film, tv och litteratur lägger sig i analyssoffan, tillsammans med mig och programledare Samanda Ekman där vi analyserar deras sexliv ned till minsta detalj, säger Malena Ivarsson.

Varje program börjar med att de tar upp ett fiktivt par som har en sexuell relation och analyserar dem som om de varit ett riktigt par. Exempel på par som berörs i programmet är Frank och Claire Underwood från ”House of Cards”, Tristan och Isolde från operan och Romeo och Julia.
– Även om det handlar om fiktiva karaktärer så kretsar deras liv kring begär, lidelse, svek, kåthet, svartsjuka, passion och otrohet, så som det gör för många andra verkliga par. De fiktiva paren är tydliga exempel på hur vi själva ser på sex och relationer i våra liv, fortsätter Malena.

 

Till sängs i kulturen sänds fyra måndagar med start 25 juli kl. 19.03–19.35 i P1. Programmen finns även att höra på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.


Malena Ivarsson
är socionom, sexolog, författare och har tidigare gjort sig känd som programledare, bland annat för SVT-programmet Sköna söndag. Idag medverkar Malena regelbundet som skribent för olika tidskrifter, bland annat Aftonbladet.

Samanda Ekman arbetar just nu som reporter för Stil i P1, men har även varit programledare för Kropp & Själ P1, Sexpodden, och Ramp i UR.

 

Till sängs i kulturen produceras av produktionsbolaget filt för Sveriges Radio. Producent: Roger Dackegård, ljutekniker Krister Orreteg.