Verkligheten 2018

Verkligheten i P3

För: Sveriges Radio P3

Radio rakt in i verkligheten

GRATTIS VERKLIGHETEN 10 ÅR!!!

Dokumentära berättelser från Sverige och världen i P3: s dokumentära samhällsprogram.

“Att få det enkla så lyssningsvärt som Verkligheten i P3, kräver hårt arbete och tonkänsla. Det är ovanligt.”   Skriver SvD.

Verkligheten är samhällsprogrammet som går sin egen väg. När programmet startade 2008 skrevs ett pretentiöst manifest om att vi ville förändra samhällsjournalistiken. Vi ansåg att det var alldeles för mycket av experter, kändisar och tyckande. Trots att vi formligen begravs i medier dagligen så är det samma historier som valsas runt och vi blir påfallande lite berörda. Verkligheten är större än så och starkare än så. Det ville vi ändra på.

Efter tio år av dokumentära berättelser från Sverige och världen senare tycker vi lite kaxigt att vi har lyckats. Verkligheten finns mitt ibland oss. Den är ful, fruktansvärd, vardaglig, storslagen och alldeles, alldeles underbart vacker.

I Verkligheten hörs vanliga människor berätta sina ovanliga historier och får vara huvudpersoner i sina egna berättelser. Vi intresserar oss för vad människor gör, urskiljningslöst, och väjer därmed inte för svåra, tuffa och ofta tabubelagda ämnen. Vårt mål är att du som lyssnare ska stanna kvar i bilen, i soffan, på bussen när programmet är slut. Du ska gråta, skratta, känna att ditt universum blir större och känna att du vill göra någonting. Du ska känna förundran över alla dessa saker som människor gör – exakt just nu.

 

Verkligheten sänds veckovis som pod och i Sveriges Radio P3. Redaktionen består av Shang Imam, Gustav Asplund, Gurbet Aslan, Ninos Shamoun, Sigge Dabrowski och Julia Lundberg. Ljudtekniker Krister Orreteg, Gustav Sondén och Sandra Pettersson.