3181338_2048_1365

Verkligheten i P3 kan bli årets program

Produktionsbolaget Filt firar stolt att Verkligheten i P3 har nominerats i den prestigefyllda kategorin Årets program vid Stora Radiopriset 2015.

Verkligheten är P3:s dokumentära samhällsprogram med oväntade och starka tidigare ohörda personliga berättelser från Sverige och världen idag. Programmets signum är dels berättelserna i sig, men också hur de berättas genom att maximera det radiomediet är allra bäst på: känslorna. Resultatet blir program fyllda av överraskningar, ilska, sorg och ren glädje. Verkligheten, helt enkelt.

“Verkligheten i P3 har gradvis jobbat sig in i lyssnarnas medvetande med sina starka och relevanta historier sedan starten 2008. Roligt att få bekräftelse på det men den här andra nomineringen till Stora radiopriset på två år”, säger Filts VD Anders Elfström.

Den senaste säsongens historier sticker kanske ut mer än någonsin. Vissa har trängt igenom mediebruset, andra påverkar på ett mänskligt och existentiellt plan. Som programmen om svensken som strider mot IS i Syrien, om att dö helt ensam och om flyktingbarn som försvinner. Eller de om nazisten som kör iväg tiggare och hyllas, branden i det romska lägret och barnen som sitter inlåsta på svenska häkten. Men det har också varit vackra, kraftfulla och ibland helt dråpliga historier fyllda av humor och kärlek. Som tvillingarna som skildes åt, de kristna aktivisterna, mannen som blåste Karlavagnen i P4 och porträtten på svenskarna som lämnat Sverige för att inte komma tillbaka.

“- Helt fantastiskt!”, utbrister Verklighetens producent Gustav Asplund när han får beskedet. “Det är tack vare alla fantastiska personer som medverkat i programmet med era modiga och viktiga berättelser ur verkligheten. Vi tar det som ett kvitto på att vi tillsammans ska fortsätta försöka göra Sveriges bästa, starkaste och mest oväntade radio.”

 

Lyssna på alla Verklighetens dokumentära berättelser här >>

Redaktionen: Magnus Arvidson, Julia Lundberg, programledare Shang Imam, Producent Gustav Asplund och Tekniker Gustav Sondén.

Verkligheten i P3 görs av Produktionsbolaget filt för Sveriges radio P3.